Egyszerű és korszerű megoldás:
FANN IN-DRAIN szennyvíztisztító család

 

A megoldás természetes

KÉRJEN AJÁNLATOT!

A FANN IN-DRAIN szennyvíztisztító családot Svédországban 1990 óta alkalmazzák.Svédországban, Finnországban és 2007 óta Lengyelországban több mint 50 ezer helyen építettek ki IN-DRAIN rendszerű szennyvíztisztítót. A Magyarországon az első FANN IN-DRAIN szennyvíztisztítók  Pilisszentivánon és Hegymagason épültek 2011 végén, azóta már számos magánháznál és intézménynél, sőt Bácsszentgyörgyön az egész településen is használnak FANN IN-DRAIN házi szennyvíztisztítókat. A FANN IN-DRAIN rendszer nemcsak korszerű és gazdaságos alternatívája a  "hagyományos" rendszereknek, hanem költséghatékony megoldás olyan esetekben is, ha kicsi az ingatlan területe, nehéz a terep, magas a talajvíz szintje, kötött a talaj, vagy egy régi eldugult szikkasztómezőt kell felújítani. Egyedi kialakításának köszönhetően a hagyományos szikkasztómezőkhöz képest csupán kb. ⅓ -nyi tényleges szikkasztófelületre van szükség. Ezáltal nagy megtakarítás érhető el a kiépítési költségekben. A termékek könnyen csoportosíthatók, így gyakorlatilag minden igényt ki tudnak elégíteni. (Ajánlott 1-150 lakosegyenértékig.) A termékcsaládból könnyen kiválasztható a telepítés helyéhez, a felhasználó szokásaihoz, és persze a pénztárcájához illeszthető megoldás.

Grafika: Oletics Zoltán

Az ingatlanból kifolyó szennyvíz előkezelése, valamint a szennyvíz-iszap rothasztása és tárolása a szeptikus tartályban (1) történik.

Innen  gravitációsan jut a szennyvíz az IN-DRAIN tisztító modulokra, amelyeken a megfelelő szennyvíz-szétosztást az erre a célra kifejlesztett elosztó vezeték(2) biztosítja.

Az IN-DRAIN modul(3) végzi az előkezelt szennyvíz biológiai tisztítását és a tisztított szennyvíz részbeni szikkasztását .

Az IN-drain tisztító modul levegő (oxigén) ellátásához megfelelően kialakított szellőző rendszer(4) szükséges.

A gravitációsan továbbfolyó tisztított szennyvíz végső elszikkasztására szolgál a szikkasztó mező(5).

Szeptikus tartály (1)

 

Az eljárás fontos eleme az szeptikus tartály, melyben igen jó, mintegy 80-90%-os hatásfokkal ülepednek ki a szennyvizek lebegő anyagai, és a műtárgyon belül a kiülepedő iszap hideg-rothasztása és stabilizálása is végbemegy. A szeptikus tartályban összegyűlt szennyvíziszap 180 napos tartózkodási idő után közvetlen mezőgazdasági elhelyezésre is alkalmas, vagy komposztálható, és mint komposzttrágya hasznosítható.

Elosztó vezeték (2)

 

Az elosztó vezeték egy vastagfalú, bordázott PE anyagú cső, amely jó ellenáll a földfelszínről átadódó terhelésnek. Speciális kialakítású furatain keresztül biztosítja az egyenletes szennyvíz-elosztást az IN-DRAIN tisztító modulokon.

szikkasztás In-Drain modullal

Szellőző rendszer (4)

 

A tisztítórendszer működésének fontos része, a megfelelő szellőzőzés kialakítása, annak érdekében, hogy az IN-DRAIN modulok kellő levegőhöz (oxigénhez) jussanak, ezért az IN-DRAIN mezők végére egy levegőztető fejet helyezünk el. A levegőztető fej a földfelszíntől min. 50 cm-re kell, hogy kiálljon.

A megfelelő levegőáramlás kialakulásához az épületen belüli csatornarendszer szellőzését biztosító, a tető síkja fölé emelkedő szellőzőcsőre, ennek hiányában ventillátorra van szükség.

A rendszer lelke - az IN-DRAIN modul (3)

Az előkezelt szennyvíz az elosztó vezetéknek köszönhetően egyenletesen jut a modul felfelé nyitott kamráiba.  A kamrák alját és oldalát képező geotextílián kialakul egy biológiai hártya. Az itt megtelepedő baktériumok végzik a szennyvíz tisztítását.

Egy modul átlagos tisztítókapacitása 125 liter szennyvíz naponta, élettartama több, mint 20 év.

belső csatornarendszer szellőzése

 

Szikkasztómező (5)

Az IN-DRAIN mező hosszát a beépítendő mezők száma és elhelyezkedése határozza meg. Különböző talajtípusok esetén ez a hossz nem változik, csak a mező szélessége nő, maximálisan 5m-ig, a szivárgási tényező - szikkasztási próbával ellenőrizhető - alapján kiszámított szikkasztófelület mérete szerint.

Egyéb előírások, vagy erősen kötött talaj esetében, amikor a szükséges szikkasztófelület nagyobb, mint a beépítésre kerülő IN-DRAIN mező hossza x 5m, úgy az el nem szikkadt szennyvizet dréncső segítségével tovább vezetjük és egy „hagyományos” szikkasztómezőt kialakítva elszikkasztjuk

szikkasztómező mérete különböző talajtípusok esetén, szikkasztási próba

Miért ajánljuk?

 

Az IN-DRAIN rendszerek  a legegyszerűbb és legolcsóbb házi szennyvíztisztítók. Rendkívül rugalmasan alakíthatók, a helyi adottságokhoz és szükségletekhez igazíthatók.

 

Kialakításuk révén a leginkább helytakarékos megoldások, és minimális törődést igényelnek.

 

Jól tűrik a változó terhelést, és különösen időszakos használat esetén előnyös, hogy a rendszer magától "újraindul", míg a hagyományos tisztítókat előbb le kell üríteni és kitisztítani.

 

Az igazi rezsicsökkentés az IN-DRAIN rendszerekben rejlik!

 

PROWATECH Tervezői, Építőipari,

Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.

Adószám: 12782701-2-02

Közösségi adószám: HU12782701

Cégj. Baranya Megyei Bíróság Cégbírósága

Cégj.sz: 02-09-067900

Tel.:  +36 72 587 034

         +36 72 587 035

Email: (megnyit)

web: prowatech.com

Székhely: H-7831 Pellérd, József A. u. 14.

Házi szennyvíztisztítóból varázslatosan tiszta víz?

Igen!

Varázslat nélkül!

Sőt! Nem csak varázslat, de gyakran áram sem szükséges hozzá.

Ismerje meg rendszerünket, amely külföldön és már itthon is

sikert aratott.

 

Itt kérhet árajánlatot!

© PROWATECH Kft. 2002-2017